Nousiainen

Omakotitontit - Hintojen pysyvä alennus!

Published: lokakuu 13, 2015
Karhunperkon I-alueen tontit Karhunperkon tontit sijaitsevat viihtyisällä pientaloalueella noin 2 km päässä Nousiaisten Nummen keskustaajaman...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

HakuNousiaisten kunnan yleishallinto vastaa kunnan asiakirjahallinnasta asioiden vireilletulosta arkistointiin. Toimialaan kuuluvat kunnan toiminta-ajatuksen ja tavoitteiden mukaisesti kunnanviraston yleisö-, matkailu-, hallinto- ja toimistopalvelut sekä; atk-tuki.

Yleishallinnon tehtävänä; on kunnanhallituksen ja -valtuuston, samoin kuin eräiden muiden toimielinten, toimialaan kuuluvien asioiden valmistelu ja täytäntöönpano. Lisäksi yleishallinto vastaa asuntojen vuokraukseen liittyvistä asioista, asuntotonttien markkinoinnista ja myynnistä, kunnan yleisestä tiedottamisesta sekä yleisten vaalien toteuttamisesta. Kunnan maksuliikenne on osittain yleishallinnon vastuulla.

Arkistointi

Arkistotoimi on viranomaisille lakisääteinen tehtävä, jonka organisoinnista säädetään arkistolaissa. Arkistotoimen järjestäminen kunnassa kuuluu kunnanhallitukselle, jonka tulee määrätä viranhaltija tai toimihenkilö (keskusarkistonhoitaja) ohjaamaan ja johtamaan arkistotointa sekä arkistonmuodostusta ja huolehtimaan kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista.

Arkistonmuodostussuunnitelmien laadinnan ja ajantasaistamisen ohjaus ja koordinointi on eräs keskusarkistonhoitajan tärkeimpiä tehtäviä. Keskusarkistonhoitaja ei ole kuitenkaan vastuussa kunnan eri arkistonmuodostajien arkistotoimesta, vaan yksiköiden johtavat viranhaltijat ovat vastuussa yksikköjensä arkistotoimesta. Yksiköt nimittävät itselleen arkistovastaavat ja ottavat käyttöön arkistonmuodostussuunnitelmat.

Huolimatta erikseen nimetyistä henkilöistä ovat asiakirjahallinnossa ja arkistotoimessa kaikki organisaation työntekijät vastuussa asiakirjoista käsitellessään niitä, minkä vuoksi heidän on huomioitava noudatettava asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ohjeistus.

Arkistotoimen keskeisimpiä käsitteitä ovat käsiarkisto, joka tarkoittaa yhden työntekijän tai työryhmän hallussa olevia asiakirjoja, joita säilytetään ns. päivittäisissä työtiloissa. Lähiarkistolla tarkoitetaan puolestaan tilaa, jossa säilytetään usean henkilön tai työryhmien tai organisaatioyksikön asiakirjoja ja joka sijaitsee toimitilojen läheisyydessä. Päätearkisto on pitkään tai pysyvästi säilytettävien asiakirjojen arkistotila, joka täyttää tietyt erikseen määritellyt rakenteelliset ja olosuhteita koskevat vaatimukset.

  Click to listen highlighted text! Yleishallinto Tulosta S√§hk√∂posti Nousiaisten kunnan yleishallinto vastaa kunnan asiakirjahallinnasta asioiden vireilletulosta arkistointiin. Toimialaan kuuluvat kunnan toiminta-ajatuksen ja tavoitteiden mukaisesti kunnanviraston yleis√∂-, matkailu-, hallinto- ja toimistopalvelut sek√§; atk-tuki. Yleishallinnon teht√§v√§n√§; on kunnanhallituksen ja -valtuuston, samoin kuin er√§iden muiden toimielinten, toimialaan kuuluvien asioiden valmistelu ja t√§yt√§nt√∂√∂npano. Lis√§ksi yleishallinto vastaa asuntojen vuokraukseen liittyvist√§ asioista, asuntotonttien markkinoinnista ja myynnist√§, kunnan yleisest√§ tiedottamisesta sek√§ yleisten vaalien toteuttamisesta. Kunnan maksuliikenne on osittain yleishallinnon vastuulla. Arkistointi Arkistotoimi on viranomaisille lakis√§√§teinen teht√§v√§, jonka organisoinnista s√§√§det√§√§n arkistolaissa. Arkistotoimen j√§rjest√§minen kunnassa kuuluu kunnanhallitukselle, jonka tulee m√§√§r√§t√§ viranhaltija tai toimihenkil√∂ (keskusarkistonhoitaja) ohjaamaan ja johtamaan arkistotointa sek√§ arkistonmuodostusta ja huolehtimaan kunnan pysyv√§sti s√§ilytett√§vist√§ asiakirjoista. Arkistonmuodostussuunnitelmien laadinnan ja ajantasaistamisen ohjaus ja koordinointi on er√§s keskusarkistonhoitajan t√§rkeimpi√§ teht√§vi√§. Keskusarkistonhoitaja ei ole kuitenkaan vastuussa kunnan eri arkistonmuodostajien arkistotoimesta, vaan yksik√∂iden johtavat viranhaltijat ovat vastuussa yksikk√∂jens√§ arkistotoimesta. Yksik√∂t nimitt√§v√§t itselleen arkistovastaavat ja ottavat k√§ytt√∂√∂n arkistonmuodostussuunnitelmat. Huolimatta erikseen nimetyist√§ henkil√∂ist√§ ovat asiakirjahallinnossa ja arkistotoimessa kaikki organisaation ty√∂ntekij√§t vastuussa asiakirjoista k√§sitelless√§√§n niit√§, mink√§ vuoksi heid√§n on huomioitava noudatettava asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ohjeistus. Arkistotoimen keskeisimpi√§ k√§sitteit√§ ovat k√§siarkisto, joka tarkoittaa yhden ty√∂ntekij√§n tai ty√∂ryhm√§n hallussa olevia asiakirjoja, joita s√§ilytet√§√§n ns. p√§ivitt√§isiss√§ ty√∂tiloissa. L√§hiarkistolla tarkoitetaan puolestaan tilaa, jossa s√§ilytet√§√§n usean henkil√∂n tai ty√∂ryhmien tai organisaatioyksik√∂n asiakirjoja ja joka sijaitsee toimitilojen l√§heisyydess√§. P√§√§tearkisto on pitk√§√§n tai pysyv√§sti s√§ilytett√§vien asiakirjojen arkistotila, joka t√§ytt√§√§ tietyt erikseen m√§√§ritellyt rakenteelliset ja olosuhteita koskevat vaatimukset.
A-- A- A A+ A++Rinta-Jouppi, Juha
hallinto- ja sivistysjohtaja
Mobile: 044 435 5500
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
nousiaisten.kunta@nousiainen.fi
Click to listen highlighted text!