Nousiainen

Omakotitontit - Hintojen pysyvä alennus!

Published: lokakuu 13, 2015
Karhunperkon I-alueen tontit Karhunperkon tontit sijaitsevat viihtyisällä pientaloalueella noin 2 km päässä Nousiaisten Nummen keskustaajaman...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

HakuKunnalla on velvollisuus järjestää esiopetusta. Lapsella on oikeus osallistua kunnan järjestämään esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista eli 6-vuotiaana. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirretyllä lapsella on oikeus esiopetukseen jo 5-vuotiaana.

Perusopetuslain 26 a § mukaan lapsen on oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Periaatteena on, että esiopetukseen ilmoitetut lapset osallistuvat esiopetukseen säännöllisesti, jotta esiopetukselle asetetut tavoitteet voivat toteutua.

Kunta ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisesta sen vuoden alussa, jona lapsi täyttää 6 vuotta, jotta huoltaja voi hakea lapselle esiopetuspaikkaa. Huoltajan tulee ilmoittaa lapsensa esiopetukseen. Mikäli huoltaja ei ilmoita lasta esiopetukseen, hänen tulee huolehtia, että lapsi osallistuu muuhun esiopetuksen tavoitteet täyttävään toimintaan.

Nousiaisissa esiopetusta annetaan alakoulujen alaisuudessa toimivissa esiopetusryhmissä. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirrettyjen 5-vuotiaiden lasten esiopetus annetaan ensimmäisenä esiopetusvuotena Päiväkoti Nuppulassa, ja oppivelvollisuuden alkamisvuonna (6-vuotiaana) pääsääntöisesti Nummen koulussa.

Perusopetuslain 6 § velvoittaa, että esiopetusta järjestettäessä kunnan tulee ottaa huomioon, että opetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluita. Esiopetusikäisten lasten päivähoitoa järjestetään Kirkonpiirin ja Nummen koulun tiloissa. Mikäli lapsi tarvitsee vuorohoitoa klo 17:00 - 6:15 välisenä aikana, hoitopaikka on Päiväkoti Nuppula. Jotta esioppilaan päivät ovat mahdollisimman ehyitä, kuljetustarve päivähoitopaikan sekä esikoulun välillä pyritään minimoimaan. Siksi päivähoitoa tarvitsevien lasten esiopetuspaikka on pääsääntöisesti joko Kirkonpiirin tai Nummen koulu.

Esiopetukseen Ilmoittautumisen yhteydessä huoltaja voi myös ilmoittaa lapsen mahdollisesta päivähoitotarpeesta sekä esittää toiveen esikoulupaikasta. Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää lasten ottamisesta esiopetukseen sekä esiopetusryhmistä. Varhaiskasvatusjohtaja tekee esiopetusikäisten päivähoitoa koskevan päätöksen.

Sivistyslautakunta on 10.5.2016/70 § hyväksynyt oheisen esiopetuksen opetussuunnitelman 1.8.2016 alkaen:

Nousiaisten kunnan esiopetuksen opetussuunnitelma 1.8.2016 alkaen (pdf-tiedosto)

Opetussuunnitelma on luettavissa myös eperusteet-verkkopalvelussa.
Lisätietoa esiopetuksesta.
Esiopetussuunnitelma 2011 (pdf)
Esiopetustodistusmalli (pdf)

  Click to listen highlighted text! Esiopetus Tulosta S√§hk√∂posti Kunnalla on velvollisuus j√§rjest√§√§ esiopetusta. Lapsella on oikeus osallistua kunnan j√§rjest√§m√§√§n esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista eli 6-vuotiaana. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirretyll√§ lapsella on oikeus esiopetukseen jo 5-vuotiaana. Perusopetuslain 26 a ¬ß mukaan lapsen on oppivelvollisuuden alkamista edelt√§v√§n√§ vuotena osallistuttava vuoden kest√§v√§√§n esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Periaatteena on, ett√§ esiopetukseen ilmoitetut lapset osallistuvat esiopetukseen s√§√§nn√∂llisesti, jotta esiopetukselle asetetut tavoitteet voivat toteutua. Kunta ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisesta sen vuoden alussa, jona lapsi t√§ytt√§√§ 6 vuotta, jotta huoltaja voi hakea lapselle esiopetuspaikkaa. Huoltajan tulee ilmoittaa lapsensa esiopetukseen. Mik√§li huoltaja ei ilmoita lasta esiopetukseen, h√§nen tulee huolehtia, ett√§ lapsi osallistuu muuhun esiopetuksen tavoitteet t√§ytt√§v√§√§n toimintaan. Nousiaisissa esiopetusta annetaan alakoulujen alaisuudessa toimivissa esiopetusryhmiss√§. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirrettyjen 5-vuotiaiden lasten esiopetus annetaan ensimm√§isen√§ esiopetusvuotena P√§iv√§koti Nuppulassa, ja oppivelvollisuuden alkamisvuonna (6-vuotiaana) p√§√§s√§√§nt√∂isesti Nummen koulussa. Perusopetuslain 6 ¬ß velvoittaa, ett√§ esiopetusta j√§rjestett√§ess√§ kunnan tulee ottaa huomioon, ett√§ opetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus k√§ytt√§√§ p√§iv√§hoitopalveluita. Esiopetusik√§isten lasten p√§iv√§hoitoa j√§rjestet√§√§n Kirkonpiirin ja Nummen koulun tiloissa. Mik√§li lapsi tarvitsee vuorohoitoa klo 17:00 - 6:15 v√§lisen√§ aikana, hoitopaikka on P√§iv√§koti Nuppula. Jotta esioppilaan p√§iv√§t ovat mahdollisimman ehyit√§, kuljetustarve p√§iv√§hoitopaikan sek√§ esikoulun v√§lill√§ pyrit√§√§n minimoimaan. Siksi p√§iv√§hoitoa tarvitsevien lasten esiopetuspaikka on p√§√§s√§√§nt√∂isesti joko Kirkonpiirin tai Nummen koulu. Esiopetukseen Ilmoittautumisen yhteydess√§ huoltaja voi my√∂s ilmoittaa lapsen mahdollisesta p√§iv√§hoitotarpeesta sek√§ esitt√§√§ toiveen esikoulupaikasta. Kasvatus- ja sivistyslautakunta p√§√§tt√§√§ lasten ottamisesta esiopetukseen sek√§ esiopetusryhmist√§. Varhaiskasvatusjohtaja tekee esiopetusik√§isten p√§iv√§hoitoa koskevan p√§√§t√∂ksen. Sivistyslautakunta on 10.5.2016/70 ¬ß hyv√§ksynyt oheisen esiopetuksen opetussuunnitelman 1.8.2016 alkaen: Nousiaisten kunnan esiopetuksen opetussuunnitelma 1.8.2016 alkaen (pdf-tiedosto) Opetussuunnitelma on luettavissa my√∂s eperusteet-verkkopalvelussa.Lis√§tietoa esiopetuksesta.Esiopetussuunnitelma 2011 (pdf)Esiopetustodistusmalli (pdf)
A-- A- A A+ A++

Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
nousiaisten.kunta@nousiainen.fi
Click to listen highlighted text!