Nousiainen

Haku

Tekstin koko

A- A A+
HAKU, TEKSTIN KOKO
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg
  • sl4.jpg
  • sl5.jpg

Nousiainen

Perustamisvuosi   1867        Kiinteistövero             Nousiaisten nimikkolajit
Pinta-ala km2   198,88   yleinen   1,00   kasvi sikoangervo
Asukasluku   4 873   vakinainen asuinrakennus   0,50   sieni piispanhiippa
Tuloveroprosentti   21,00   muut   1,10      
Y-tunnus   0135821-5   yleishyödylliset   0,00      

 

nousiainen kuntainfo

 

 

 

 

Nousiainen tänään

Reilun 4800 asukkaan Nousiainen sijaitsee valtatie kahdeksan varrella, n. 20 km Turusta Porin suuntaan. Työmatka Nousiaisista Turkuun taittuu alle puolessa tunnissa. Vaikka kaupunkiseutu on lähellä, on Nousiainen yleisilmeeltään vehreää maalaismaisemaa. Kunta onkin osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa.

Pienteollisuutta ja yritystoimintaa paikkakunnalla edustavat mm. puutyöliikkeet, taimitarhat ja puutarhat sekä kuljetusalan yrittäjät. Uudet yrittäjät ja asukkaat otamme ilomielin vastaan ja tarjoamme tontteja niin yrittäjien kuin omakotirakentajien käyttöön.

Nousiainen on ylpeä panostuksestaan lapsiin ja nuorisoon eikä vanhusväestöäkään ole unohdettu. Päiväkodit tarjoavat päivähoitoa lukuisten perhepäivähoitajien lisäksi. Omalla paikkakunnalla tarjoamme koulutusmahdollisuuden esikoulusta lukioon. Esikoulu Nousiaisissa on toiminut aina 1970-luvun alusta asti.

Harrastusmahdollisuudet Nousiaisissa ovat kerrassaan erinomaiset. Hyvä urheilukenttä, nykyaikainen kuntosali ja koulujen liikuntatilat sekä valaistut pururadat antavat jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuudet harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Askaisten Pikisaaressa tai Falkinkosken uimalassa pulahdetaan kesähelteiltä pakoon. Nousiainen on yksi seitsemästä Kuhankuonon rajakivellä kohtaavista kunnista. Kuhankuonon retkeilyreitistö tarjoaakin ainutlaatuisia elämyksiä ja erämaan hiljaisuutta. Ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkana Nousiaisilla on vaalittavanaan arvokas osa maamme kirkkohistoriaa. Muuta hengenravintoa etsivät löytävät elämälleen sisältöä aktiivisesti ympäri vuoden toimivasta Nutturlan makasiiniteatterista tai puhallinmusiikin kärkeä edustavasta Nousteprassista. Näiden lisäksi Nousiaisissa on lukuisia muita aktiivisesti toimivia vapaa-ajan toimintaa tarjoavia yhdistyksiä.

  Click to listen highlighted text! Kuntainfo Tulosta Sähköposti Nousiainen Perustamisvuosi   1867        Kiinteistövero             Nousiaisten nimikkolajit Pinta-ala km2   198,88   yleinen   1,00   kasvi sikoangervo Asukasluku   4 873   vakinainen asuinrakennus   0,50   sieni piispanhiippa Tuloveroprosentti   21,00   muut   1,10       Y-tunnus   0135821-5   yleishyödylliset   0,00                 Nousiainen tänään Reilun 4800 asukkaan Nousiainen sijaitsee valtatie kahdeksan varrella, n. 20 km Turusta Porin suuntaan. Työmatka Nousiaisista Turkuun taittuu alle puolessa tunnissa. Vaikka kaupunkiseutu on lähellä, on Nousiainen yleisilmeeltään vehreää maalaismaisemaa. Kunta onkin osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa. Pienteollisuutta ja yritystoimintaa paikkakunnalla edustavat mm. puutyöliikkeet, taimitarhat ja puutarhat sekä kuljetusalan yrittäjät. Uudet yrittäjät ja asukkaat otamme ilomielin vastaan ja tarjoamme tontteja niin yrittäjien kuin omakotirakentajien käyttöön. Nousiainen on ylpeä panostuksestaan lapsiin ja nuorisoon eikä vanhusväestöäkään ole unohdettu. Päiväkodit tarjoavat päivähoitoa lukuisten perhepäivähoitajien lisäksi. Omalla paikkakunnalla tarjoamme koulutusmahdollisuuden esikoulusta lukioon. Esikoulu Nousiaisissa on toiminut aina 1970-luvun alusta asti. Harrastusmahdollisuudet Nousiaisissa ovat kerrassaan erinomaiset. Hyvä urheilukenttä, nykyaikainen kuntosali ja koulujen liikuntatilat sekä valaistut pururadat antavat jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuudet harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Askaisten Pikisaaressa tai Falkinkosken uimalassa pulahdetaan kesähelteiltä pakoon. Nousiainen on yksi seitsemästä Kuhankuonon rajakivellä kohtaavista kunnista. Kuhankuonon retkeilyreitistö tarjoaakin ainutlaatuisia elämyksiä ja erämaan hiljaisuutta. Ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkana Nousiaisilla on vaalittavanaan arvokas osa maamme kirkkohistoriaa. Muuta hengenravintoa etsivät löytävät elämälleen sisältöä aktiivisesti ympäri vuoden toimivasta Nutturlan makasiiniteatterista tai puhallinmusiikin kärkeä edustavasta Nousteprassista. Näiden lisäksi Nousiaisissa on lukuisia muita aktiivisesti toimivia vapaa-ajan toimintaa tarjoavia yhdistyksiä.
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Click to listen highlighted text!