Vaakuna

Haku

Tekstin koko

A- A A+
HAKU, TEKSTIN KOKO
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg
  • sl4.jpg
  • sl5.jpg

vaakuna1Nousiaisten kunnan vaakunan selitys on: ”Punaisessa kentässä piispanistuimella istuva Pyhä Henrik, joka polkee jaloillaan kirves kädessä maassa makaavaa miestä (Lallia), kaikki kultaa.”

Vaakunan aihe viittaa kunnan historiaan, ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkaan Nousiaisissa sekä piispa Henrikiin ja häntä koskevaan legendaan, jonka mukaan Lalli surmasi Pyhän Henrikin Köyliöjärven jäällä.

Nousiaisten vaakunan on suunnitellut taiteilija Olof Eriksson. Nousiaisten valtuusto on hyväksynyt vaakunan 21.3.1961 ja sisäasiainministeriö on vahvistanut kunnanvaakunan päätöksellään 26.6.1961.

Kuntalain 6 § mukaan kunnalla voi olla valtuuston hyväksymä kunnanvaakuna, ja että vaakunan käyttöä valvoo kunnanhallitus tai johtosäännössä määrätty kunnan muu viranomainen. Nousiaisten vaakunan käyttöä valvoo kunnanhallitus.

  Click to listen highlighted text! Vaakuna Tulosta Sähköposti Nousiaisten kunnan vaakunan selitys on: ”Punaisessa kentässä piispanistuimella istuva Pyhä Henrik, joka polkee jaloillaan kirves kädessä maassa makaavaa miestä (Lallia), kaikki kultaa.” Vaakunan aihe viittaa kunnan historiaan, ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkaan Nousiaisissa sekä piispa Henrikiin ja häntä koskevaan legendaan, jonka mukaan Lalli surmasi Pyhän Henrikin Köyliöjärven jäällä. Nousiaisten vaakunan on suunnitellut taiteilija Olof Eriksson. Nousiaisten valtuusto on hyväksynyt vaakunan 21.3.1961 ja sisäasiainministeriö on vahvistanut kunnanvaakunan päätöksellään 26.6.1961. Kuntalain 6 § mukaan kunnalla voi olla valtuuston hyväksymä kunnanvaakuna, ja että vaakunan käyttöä valvoo kunnanhallitus tai johtosäännössä määrätty kunnan muu viranomainen. Nousiaisten vaakunan käyttöä valvoo kunnanhallitus.
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Click to listen highlighted text!