Sidonnaisuusilmoitukset

Haku

Tekstin koko

A- A A+
HAKU, TEKSTIN KOKO
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg
  • sl4.jpg
  • sl5.jpg

Sidonnaisuudet

Kuntalain (401/2015) 84 §:n mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava sidonnaisuuksistaan tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoittamisvelvoitteiden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Ilmoitukset julkaistaan yleisessä tietoverkossa. Säännöstä sovelletaan 1.6.2017 alkaen.


Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kulkuessa siitä, kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Nousiaisten kunnan luottamushenkilövalinnat on tehty kunnanvaltuuston kokouksessa 5.6.2017. 
 
Ilmoitus on tehtävä johtotehtävistä ja luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudesta sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.
 
Ilmoitusvelvollisuus on rajattu koskemaan kunnan keskeisiä luottamushenkilöitä ja johtavia viranhaltijoita. 
 
Luottamushenkilöistä ilmoitusvelvollisia ovat:
- valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
- kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet,
- maankäyttö ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (tekninen lautakunta)
- muiden lautakuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.
 
Ilmoitusvelvollisia viranhaltijoita ovat:
- kunnanjohtaja
- kunnanhallituksen esittelijät
- lautakuntien esittelijät.
 
Sidonnaisuusilmoitukset muodostavat sidonnaisuusrekisterin, johon sovelletaan henkilötietolakia (523/1999).
 
Luottamushenkilöt ja viranhaltijat vastaavat itse omista sidonnaisuustiedoistaan ja täyttävät omat tiedot suoraan sähköiseen muotoon.  Sidonnaisuuksissa tapahtuvista muutoksista on ilmoitettava viivytyksettä.
 
Sidonnaisuusrekisterin rekisterinpitäjänä kunnassa on tarkastuslautakunta. 
 
Kuntaliitto on antanut ohjeistuksen sidonnaisuusilmoituksista ja -rekisteristä. Ohjeistus liitteenä.
Kuntaliitto on päivittänyt ohjeistustaan sidonnaisuuksien ilmoittamisesta. Päivitetty ohjeistus liitteenä.
  Click to listen highlighted text! Sidonnaisuusilmoitukset Tulosta Sähköposti Sidonnaisuudet Kuntalain (401/2015) 84 §:n mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava sidonnaisuuksistaan tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoittamisvelvoitteiden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Ilmoitukset julkaistaan yleisessä tietoverkossa. Säännöstä sovelletaan 1.6.2017 alkaen. Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kulkuessa siitä, kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Nousiaisten kunnan luottamushenkilövalinnat on tehty kunnanvaltuuston kokouksessa 5.6.2017.    Ilmoitus on tehtävä johtotehtävistä ja luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudesta sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.   Ilmoitusvelvollisuus on rajattu koskemaan kunnan keskeisiä luottamushenkilöitä ja johtavia viranhaltijoita.    Luottamushenkilöistä ilmoitusvelvollisia ovat: - valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat - kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet, - maankäyttö ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (tekninen lautakunta) - muiden lautakuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.   Ilmoitusvelvollisia viranhaltijoita ovat: - kunnanjohtaja - kunnanhallituksen esittelijät - lautakuntien esittelijät.   Sidonnaisuusilmoitukset muodostavat sidonnaisuusrekisterin, johon sovelletaan henkilötietolakia (523/1999).   Luottamushenkilöt ja viranhaltijat vastaavat itse omista sidonnaisuustiedoistaan ja täyttävät omat tiedot suoraan sähköiseen muotoon.  Sidonnaisuuksissa tapahtuvista muutoksista on ilmoitettava viivytyksettä.   Sidonnaisuusrekisterin rekisterinpitäjänä kunnassa on tarkastuslautakunta.    Kuntaliitto on antanut ohjeistuksen sidonnaisuusilmoituksista ja -rekisteristä. Ohjeistus liitteenä. Kuntaliitto on päivittänyt ohjeistustaan sidonnaisuuksien ilmoittamisesta. Päivitetty ohjeistus liitteenä.
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Click to listen highlighted text!