Historia

Haku

Tekstin koko

A- A A+
HAKU, TEKSTIN KOKO
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg
  • sl4.jpg
  • sl5.jpg

Koulun historiaa lyhyesti

- Ensimmäiset oppilaansa Nummen koulu sai 1.10.1904, jolloin otettiin käyttöön ensimmäinen puurakenteinen koulurakennus. Aluksi oppilaita oli vain luokallinen, joka opiskeli opettaja Kaarlo Korennon johdolla. Pian kuitenkin oppilasmäärä kasvoi niin, että tilojakin tarvittiin enemmän. Ensimmäiseen todistustenjakoon mennessä oppilaita oli jo n. 50.

- Vuonna 1910 koulua rakennettiin seuraavan kerran ulkorakennuksen palamisen vuoksi. Muuten Nummen koulu on säilynyt ilman tulipaloja koko historiansa ajan.

- Oppivelvollisuuden tultua voimaan 1921 oppilasmäärä kasvoi entisestään ja ns. alakoulu rakennettiin 1926.

- Nummen koulu jatkoi kasvuaan ja vuonna 1958 koululle rakennettiin kokonaan uusi ”kivinen” päärakennus, jonka tiloissa edelleen toimivat nykyinen opettajahuone, kolme luokkaa ja atk-luokka. Oppilaita tuolloin opiskeli koulussa n. 120.

- Vuonna 1985 saatiin pitkällisen odottelun ja työn tuloksena valmiiksi suuri Nummen koulun laajennusrakentaminen ja koulu sai kaivattua lisätilaa 220 oppilaalleen: liikuntasali, ruokasali, musiikkiluokka ja kuusi luokkahuonetta. Samalla purettiin pois vanhat puurakenteiset koulurakennukset.

- Vuonna 2004 koulu täytti pyöreät 100 vuotta ja suuret juhlat pidettiin joulun alla 16.12.2004. Juhlapuhujana oli maatalousneuvos Eeri Hyrkkö. Runsas kutsuvierasjoukko sai nauttia kakkukahvien lisäksi historiallisesta näyttelystä ja pääjuhlan oppilasesityksistä.

- 12.9.2005 vihittiin käyttöön koulun viimeisin lisärakentaminen: kolme luokkatilaa, opettajatila ja uusi sisäänkäynti auloineen. Juhlavieraana oli maaherra Rauno Saari.

- Viimeisten vuosien aikana koulun oppilasmäärä on pysytellyt lähes ennallaan, mutta jatkuva muuttoliike ja koulun lähialueen rakentamiset tulevat entisestään kasvattamaan koulun oppilasmäärää. 1.-6.lk:n erityisopetuksen keskittäminen Nummen kouluun ja esiopetuksen toiminnan siirto koulun tiloihin on täyttänyt koulun luokkatilat ja mahdollista laajennusta pitää lähitulevaisuudessa jälleen suunnitella.

- Nummen koulu on elinvoimainen, toiminnoiltaan monipuolinen ja tiloiltaan nykyaikainen peruskoulu Nousiaisten kunnan keskustassa.

  Click to listen highlighted text! Historia Tulosta Sähköposti Koulun historiaa lyhyesti - Ensimmäiset oppilaansa Nummen koulu sai 1.10.1904, jolloin otettiin käyttöön ensimmäinen puurakenteinen koulurakennus. Aluksi oppilaita oli vain luokallinen, joka opiskeli opettaja Kaarlo Korennon johdolla. Pian kuitenkin oppilasmäärä kasvoi niin, että tilojakin tarvittiin enemmän. Ensimmäiseen todistustenjakoon mennessä oppilaita oli jo n. 50.- Vuonna 1910 koulua rakennettiin seuraavan kerran ulkorakennuksen palamisen vuoksi. Muuten Nummen koulu on säilynyt ilman tulipaloja koko historiansa ajan.- Oppivelvollisuuden tultua voimaan 1921 oppilasmäärä kasvoi entisestään ja ns. alakoulu rakennettiin 1926.- Nummen koulu jatkoi kasvuaan ja vuonna 1958 koululle rakennettiin kokonaan uusi ”kivinen” päärakennus, jonka tiloissa edelleen toimivat nykyinen opettajahuone, kolme luokkaa ja atk-luokka. Oppilaita tuolloin opiskeli koulussa n. 120.- Vuonna 1985 saatiin pitkällisen odottelun ja työn tuloksena valmiiksi suuri Nummen koulun laajennusrakentaminen ja koulu sai kaivattua lisätilaa 220 oppilaalleen: liikuntasali, ruokasali, musiikkiluokka ja kuusi luokkahuonetta. Samalla purettiin pois vanhat puurakenteiset koulurakennukset.- Vuonna 2004 koulu täytti pyöreät 100 vuotta ja suuret juhlat pidettiin joulun alla 16.12.2004. Juhlapuhujana oli maatalousneuvos Eeri Hyrkkö. Runsas kutsuvierasjoukko sai nauttia kakkukahvien lisäksi historiallisesta näyttelystä ja pääjuhlan oppilasesityksistä.- 12.9.2005 vihittiin käyttöön koulun viimeisin lisärakentaminen: kolme luokkatilaa, opettajatila ja uusi sisäänkäynti auloineen. Juhlavieraana oli maaherra Rauno Saari. - Viimeisten vuosien aikana koulun oppilasmäärä on pysytellyt lähes ennallaan, mutta jatkuva muuttoliike ja koulun lähialueen rakentamiset tulevat entisestään kasvattamaan koulun oppilasmäärää. 1.-6.lk:n erityisopetuksen keskittäminen Nummen kouluun ja esiopetuksen toiminnan siirto koulun tiloihin on täyttänyt koulun luokkatilat ja mahdollista laajennusta pitää lähitulevaisuudessa jälleen suunnitella.- Nummen koulu on elinvoimainen, toiminnoiltaan monipuolinen ja tiloiltaan nykyaikainen peruskoulu Nousiaisten kunnan keskustassa.
Nousiaisten kunta
Hallintokuja 2
21270 NOUSIAINEN
Kunnanvirasto avoinna arkisin klo 9:00-15:00
puh. (02) 4391 211, faksi (02) 4391 210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Click to listen highlighted text!